D N O #22
GASTROMENTÁLNÍ KLIMA Oxidační poškození DNA a je významným ukazatelem oxidačního stresu; enzymy zbavují jedlíky zimy, baštím vita miny, antioxidanty pacifikují ty parchanty … medness nejen dnes; ATRAKTIVITA = míra vnímání. Jenže kolonizace oblasti výživy vplouvá do Sargasového moře. Co není potravní? Podobnost bez vyvracení. Chuť zkoumat chuť je vzhledem k tomu, že nemá vzhled, pramalá. Co ty proudy? Co to klima? Gastro je hrdý a pyšný, až neprodyšný, slyzy roním, poletují v povětroni a až budou velký, bude MECHOROSTEM. JÁ až bude velký, stane se učitelem smíchu. Nejdřív se smát, pak teprv svač list: „Hlad je pudem sebezáchovy jedince, zatímco láska je pudem sebezáchovy pudu. “ (Sigmund Freud) Doktor Oz představuje neuvěřitelný trik, který blokuje ukládání tuku: „Budoucnot bude tekutá …“ Vliv klimatu na fyziologický stav a na světovou politiku zkoumal Montesquieu. Mikroskopem pozoroval chuťové pohárky a zjistil, že při nižších teplotách jsou menší. Menší pohárky → menší chuť → větší apatie. V teplém klimatu jsou organické funkce pomalejší, ale počitky a emoční reakce silnější. Mírné klima, i mikroklima činí lid klidným, chladné netrpělivým. Takže takový PING PUNK fytochemických neutraceutik. K tomu Lisa Turnerová uštěpačně trousí: „Existence stovek solidních vědeckých studií potrvrzujících prospěšnost potravinových doplňků mi znemožňuje přehlížet nedostatky stravy skládající se ze samých zdravých jídel.“ Líza zkrátka ví a basta fidli! Proto říká: „Chcete-li být zdraví, jezte ovoninu, česnek a sóju.“ Diaógé = správa je nutně spjata se slastí! RŮŽOVÁ na tom nenese vinu, mám vidinu, cestou do „Ship Innu“ … serpentýny a jedovatí plazi, zábavní park s kolotoči, normanskej kostelik, hřbitůvek s keltskými kříži nám cestu kříží, hlava se mi točí, čáry v čarokrásné koláži, v „innu“ psali, že život je příiliš krátky na to, abychom pili laciné víno … žádné pilno, JÁ je fazole, ale TY ČESNEK, sahám ti po koze a ty o provoze, TY zas ČESNEK … Jeden o koze a druhá druhdy o voze. |
D N O #22 [léto 2015]
Obsah: |