Beuysovica – umění a alchymie
Vysokoprocentní umění …. Umělecký trojlístek vydestiloval ze slavného Beysova Mastného růžku kořalku – a pak ji vypil. „Chutnala tak trochu po parmezánu.“ trdí profesor Markus Löffler. Společně s Andreem Koprysem a Dieterem Schmalem vydestilovali v Paláci umění v Düsseldorfu pomocí lékarnické soupravy nejprve osmdesáti procentní špiritus, který pak zředili na padesáti procentní kořalku. Někteří z hostů na akci měli možnost ochutnat několik slz tohoto elixíru. "Je to umělecké dílo, které vyprchá." nechává se slyšet Löffler.
Něco přes čtyři libry těžké zbytky Beuysova Mastného růžku jim k dal k dispozici Beuysův žák Sttütgen. Na jeho přání Beuye umístil v cirka pětimetrové úrovni jeho ateliéru Mastný růžek. Údržbář na akademii několik měsíců po Beysově smrti mastnotu sňal.
- milan.haussmann's blog
- Pro psaní komentářů se přihlašte