Ne, Miloš Zeman ne

Miloš Zeman je jedním z kandidátů v druhém kole prezidenských voleb v ČR. Nekteří občané se nedokáží rozhodnout nebo by dokonce hlasovali prázdnou obálkou. Ve svobodných volbách se prázdná gesta nepočítají. Když neví, tak ať si hodí korunou.

Dosluhující prezident se nechal slyšet, že se rozhodl pro kandidáta, který podstatnou část života strávil v rodné zemi. Sám nevím, co si o tom myslet. Přemýšlel jsem o rozdílu mezi vlastí a rodnou zemí. Upřímně je mi rodná země bližší stejně jako rodné město. Malá nuance rozeznívá struny.

Přátelé mi doporučovali volební kalkulačku, která pohotově srovná vaše odpovědi s odpověďmi kandidátů. Je snadné kliknout na odkaz a nechat se manipulovat. Napadá mě – plavba na vlně hesel. Vyberte reprezentativní vzorek a dejte mu otázky. Kandidát se potom vynoří/vytvoří ve středním proudu.

Uvádím jeden příklad za všechny. Souhlasíte s eutannázií? Samozřejmě, že ne. Dokola ne. Legalizovat zabíjení nelze. Otázka je marginální, neboť volič na smrt nemyslí. Řekneme-li a/, ať zazní i b/. Ano nesouhlasím s eutanázií, avšak nerozumím cavykům, které se dělají kolem opiátů. Umírání bolí a trpícím je třeba bolest ulehčovat. Souhlasíte s manželstvím homosexuálních párů? Nevím, kolik z vás má ve svém okolí homosexuály. Ale v okamžiku, kdy je svátost manželská předmětem prezidenské kampaně vidím rudě. Copak si – doprdele – lidi neuvědomujou významy slov. Taky je mi jasný, že homosexuály nelze nechat viset v právním vákuu, ale proč tomu zrovna říkat manželství.

Proč nevolím Zemana. Miloš Zeman vsadil na plebejský buranismus. Narozdíl od dosluhujícího prezidenta si nehraje na elitáře, ale oslovuje hospodské strejce a tetky, co dřepí před televizí. Vy nemáte na televizi? My vám na ni dáme. Mozkové výplachy od bodré strejce – krátké sekvence opakujících se vyvrcholení. Miloš Zeman reprezentuje jejich mentalitu – mentalitu omezenců. Mají svůj dvoreček se svým hnojníkem a zánovní škodovkou. Vidí leda přes plot k sousedům. Chtějí mít své jisté. Kdo by taky nechtěl. Potíž je v tom, že svět kolem sebe vidí tímto prismatem a pokud nejste jedním z nich – slušným člověkem – pak jste takzvaným dementem. Jednoduchá dialektika – kdo není s námi, stojí proti nám. Nazdraví! Miloš Zeman má ambici být reprezentantem této skupiny.

Nezbývá než vyjít na ulici a ukázat jim svobodu.

Kalendář akcí

M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nejbližší akce