V labyrintu slov

Věta je věc. Spása je slovo. Jako by už nikdy nic nemělo nastat … ze setrvačné posedlosti po celej svůj život shromažďoval … artefakty, kuriozity, fetiše … trosky prožitých chvil … poslední slova.

Kdysi, když jsem býval králem. ( Ludvík XIV. Bez udání zdroje.)

Zajímají mě texty spotřebního charakteru … žádnej zen ani marquis de Sade. Možná, že zde je odpověď na otázku, jak popsat skutečnost, ve které se pohybuji – theta aktivita na útržcích …

Čeho?

Co se naskytne … na břehu, na hladině, na nebi, na hovno! V pronikání tkví podstata.

Čeho?

Doufám, že tě nepohoršuje jak tu tady před tebou obnažuji své duševní pochody. Krásu je nutno oddělovat od definice krásy. Seděli jsme v zahradě. Vykvetl šeřík … Bílé květy, obyčejný kěř ideí neposkvrnění … Veni Sancte Spiritus. In labore requies, in aestu temperies, in fletu solatium.

A co Kallipyga – Krásná Prdelka?

Marná sláva marná slova Pro mě za mě proměny počasí … snové světy světlé věty dlouhé nohy tiché touhy. Legrační jak se věci dějí … obrazy ulic zarámované semafory … míjejí … jedou dál … jaro dnes jako vloni … vykvetl kapesníkový strom … nápis na zdi, bílé šaty a ostatní drobnosti, které mě činí šťastným … tvá láska, kus pohlednice. Strčil jsem si ho do kapsy. Doma … do-ma … si ho nalepím na papír a dokreslím.

Dokola bloudíme důvěrně známými ulicemi. Písmena pokrývají papír … gwolala glowala zvolala. Střep sklenice, pramen vlasů, vůně a jarní slunce … musée sentimental … v opakovaném prožívání … Mladík a dívka sedí v Eiscafé u dopitých šálků kávy. Mladík valí do nehezké společnice – oplácaná, blýle jí nesluší a netváří se, že by jí to zajímalo – teorie o poznání a vnímání. Tys zrovna dojedla jahodovou zmrzlinu.

Bože, to je Brudla Budlá … brejlatá škaredka … mladík se ji snaží zaujmout … přímé pozorování vs. intuice a ona sedí a čumí nad prázdným šálkem kávy …

Pořád lepší, než kdyby plakala nad rozlitým mlíkem …

Stojí mu to zato? Nezdá se mi, že by ho poslouchala …

Kalendář akcí

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Nejbližší akce