Radio monoton

„Slova jsou halucinogeny.“ poznamenal snad Felix Edmundovič … šmolková obloha, zelené nivy, zmrzlé hroudy pokryté jinovatkou a další úkazy. „Proluky jsou začátkem konce.“ přisadil si Herbert Marcuse. Za oknem se psisko vychcalo na popelnici. Osudová orbita … dva náhodní chodci jsou okamžik vedle sebe jako dlouholetí přátelé. Minuli se. Naplněni lhostejností meandrují dál.

bunnyman

Šupiny padají z očí … „V příboji života, kdy se vyplácí sázka na intuici a instinkt … brát nebo nechat být? Rozume napověz! Rozvaha zatemňuje bleskový náhled, bezprostřední jasný úsudek a zárověň správnou volbu. Přináší nerozhodnost, která může vše pokazit.“ tvrdí strejda Schopenhauer. Ryby se mrskají na suchu. Ve vlnobití, v příboji myšlenkové kaše na vlně nekonečno vysílá Radio Monoton. Otáčím slovy okolo všech os. Chytám se za nos.

Boží soud, boží dopuštění, živlům napospas … věci nejsou takovými, jakými se zdály být. „Hrozí nebezpečí, že se migrační vlna dříve nebo později převalí k nám.“ Ohlušující protestsongy se rozléhají z pódií. „Vytyčíme evropskej plot. Vystavíme běžencům stop. Policii posily! Roztáhmeme křídla. Budoucnost patří nám.“ Ozvěna, témb, tón … rytmus doby udávají pochodující králíci. Hop. Hop. Hop. Kdo neskáče není Čech. Jiskra přeskočila.

Chvilková orbita mimo kontext doby … zadržuji dech a … Struna hřbetní se zachvěla v rozjitřeném vzduchu. Staň se symbolem! Na Platóna zapomeň! Se symbolem se dá dále pracovat a zbavit jej vazby na jeho kořeny. Vykořeněný symbol!? takový pisoár v museu, jež neslouží svému účelu. David Ideál by se odplivl. Ergo, operace se symboly a odkudsi se vynořuje gramatika. Symboly jsou ve vztazích. David Ideál močí do pisoáru.

Listuji složkou Babylon: únavu, ve vravě vzbuzenou; povodeň se také připravujete dopředu; mezi banány nepokoje neuvěřitelně silně rezonovaly; pokojné protesty proměnily v násilí; vražedá kombinace cynismu, pokrytectví a odhodlanosti; ve hře jsou všechny možnosti; Slova se rozlila: žijeme v zajetí reklam; oba se radikalizovali sami o sebe; využili jen to, že to zákon umožňuje; příliš mnoho rozmanitosti ohrožuje základy společnosti; duch doby směřuje k omezení demokracie; chrání spotřebitele před jimi samotnými …

Mléko!? Nespecifické antidótum otravy. Plná sklenice a ještě jedna. Proč se v tom pitvat, když si stačí připnout trikolóru, ozdobit zahrádku v národních barvách, vyvěsit fangle a jíst český jídlo. Nicota sjednocuje.

Kalendář akcí

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Nejbližší akce