Norma se posouvá

Posekal jsem zahradu. Norma se posouvá. Nejprve jsem jezdil v soustředných kruzích, tam a zpět, potom nahoru a dolů. Posekal, pokosil, vyžal meze … Žně pomalu začínají. V trávě právě rozkvétal jetel.

Opět podobno je království nebeské vrši pustěné do moře, a ze všelikého plodu shromažďující. Kteroužto, když naplněna byla, vytáhše na břeh a sedíce, vybírali, což dobrého bylo, do nádob, což bylo zlého, preč zamítali. Takť bude při skonání světa. Vyjdou andělé a oddělí zlé z prostředku spravedlivých. A uvrhnou je do peci ohnivé. Tam bude pláč a skřipení zubů. (Mat. 13, 47 – 50)

Posekal jsem jetelo. Vyhýbal jsem se dubovým semenáčům, kteřé v trávě vyrašily. Podle předpovědi počasí pršelo. Na tisové větvi a spolk kos dozrálý plod. Semena jsou jedovatá. Nepršelo. Zase se spletli. Obsahují alkaloidy, např. taxan. Odvar z čerstvého jehličí, se užíval vyvolání potratu. Semena s oblibou požírají a rozmnožují ptáci, nejčastěji drozdovití.

Napil jsem se mátového čaje. Včera v Bildu psali, že šňupání máty peprné potlačuje pocit hladu. Myslím, že obě věty spolu souvisí pouze v jazyce. Co dvě hodiny si omatujeme nosánek a snížíme spotřebu o 3 000 Kalorií na hlavu. Chtěl bych umět manipulovat veřejným myšlením.

Většina dívek by patrně měla velký problém chovat se podobně vyzývavě v reálném životě. Vyzývavé pózy bohužel patří k posunutému vnímání normy.

Posunuté vnímání normy … posunuté vnímání … Zbývá poslední krok k tajuplné mystice.

Každého rána procházel se v krásné zahradě, poslouchal pěnice a obdivoval se nádheře květů. Utrhl růži a dal si ji do vázy na stole. Byl jsem oproštěn – zbaven tíhy země.

[ … ]

Přemrštěnost!

V Bayreuthu? Vypukly Festspiele. Katarina Wagner kráčí ruku v ruce se super Horstem ke ke hvězdám a hledí vstříc světlým zítřkům.

Vše je přeludem! Vše je klamem! Nejsme schopni svět přizpůsobit svému obrazu.

Čekal jsem nějakou odezvu. Veškerá žádná … Nikdo nic … Možná, že ani já … možná mi to jen napadlo … takové zajímavé slovo. Tvář plynula. Připozdívalo se. Slunce zapadalo. Valem se stmívalo.  …ani tvář, ani zeď, ani stůl, ani podlaha, vůbec nic.

Kalendář akcí

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Nejbližší akce