Nahodilosti

Léto je v koncích … a je mi to vůbec líto? Hledal jsem větu, abych vůbec začat. Zrovna otázkou … proč … v mezičase … ve světě z písmen … překlaepem … sám nevím … na ulici v krabici našel jsem Příběhy lásky Hermana Hesseho … jméno jako příslib. Příběh … slib … běh. Nalistoval jsem povídku Nekuřačka … autor v ich-formě spustil popis cesty vlakem a bájí o možnostech postav … taky hledám slova ve světě ze slov … v poločase léta slunko přetalo pálit a já se tu v ich-formě snažím vymanit z pout koherence a spočinul jsem v údolí redundance … opakovaní nicoty jako předehra …

Vezměme bochník chleba a rozřežme jej na krajíce. Krajíce pak háhodně přeuspořádejme v libovolním pořadí. Kdo si neví rady nebo neví, co je to nahodilé pořadí … NAHODILOST … po tom slově jsem pátral … nechť začne patkou a pak krajíce řadí podle velikosti … máme bochník a zárověn bochník nemáme … nová forma se starým obsahem.

Stává se ze mě autor pamfletů … minule jsem si tropil vtípky na účet Karla Schwarzenberga … dnes … zalistuji v registru útržků. Mám panenku Barbie. Nemá hlavu, ale zvedá pravici a pěstuje rajská jablíčka … Tak, a teď, mi řekni v čem je multikultura užitečná, pokud nejsi původem Čech nevyjadřuj se. Stačí se podívat do přírody … přirozená je multikultura, uměle vytvářené monokultury jsou trpí výkyvy počasí a epidemiemi škůdců … Vzal jsem to celkem zeširoka, ale nikdy jsem se o osudy národostních menšin moc nezajímal. Pomalu jsem se dostal k dalšímu aspektu … Hegel napsal cosi o raním čtení novin … Co mám dělat, když jsem to zase zapomněl? Co dělat?

Blíží se předčasné volby v České republice … tak zase otázka. Komu to hodím … Karlovi ne! Dost mě to sere, protože veřejnej prostor zasere zase volební agitace … Konjunkturalista jménem Mynář, t.č. hradní kancléř, vyhlásil kampaň … Jeho strana spořádananých občanů šturmuje. DEMAGOGIE MÍSTO IDEOLOGIE. MÍSTO IDEOLOGIE demagogie. Místo ideologie … Ideologie je ucelený systém a Zemanovci … blbější by byla už jen Zemanova mládež. My jsme mládež nová – MLÁDEŽ ZEMANOVA! Jistě – raději pustil Mozarta v interpretaci Friedricha Guldy a k tomu pročítal Heidegera, jenže Bukowski před spaním a anarcho-punk po probuzení jsou mým denním chlebem … Kurva drát, zase jsem si naběhl … Karel Schwarzenberg přirovnává ofenzívu Zemanovců k nástupu Národních socialistů v Říši. Karel Schwarzenberg se mílí … Zatímco Národní socialisté měli ideologii, Zemanovci se opírají o ekonomickou diplomacii … Při bližším pohledu národně socialistická ideologie taje – o tom allerdings jindy, ale pod pojmem ekonomická diplomacie si dokáži představit pouze holé nic … Počkám, co přinese volební kampaň …

Všechno je možné. Jenom je nemožné žít ve světě takových možností … cituji Maxima Gorkého. Léto bývá horký. Cituje mě Maxim Gorký … co se světem, kde se nedá žít … vytvářím si uvnitřvně paralelní skutečnosti, smažím se zbavit pout. Život je cesta do kopce a po dosažení vrcholku následuje sestup … opět Maxim Gorký. Jsem v rozpacích … háček je v tom, že zapomněl na Sisyfa, který vrcholu dosáhnout nedokáže … Sladké hrozny zakázaného ovoce opět vysí zatraceně vysoko.

Příště o počasí.

Kalendář akcí

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Nejbližší akce